Információs hét

Kedves Látogató, kedves Babaváró!

Információs estjeink és információs heteink az eddigi formában (lásd lejjebb) előre nem látható ideig szünetelnek. Bővebb információt és egyéni jelentkezésekre választ a szabadon@szules.hu e-mail címre érkezett személyes levelekre adunk. Üdvözlettel, a Napvilág Születésház volt munkatársai nevében Geréb Ágnes

Szülésre való fölkészítés – a szülésről és a gyermekágyas napokról

Havi rendszerességgel információs hetet tartunk, szülésföldolgozó csoportokat, nagymamacsoportot és más csoportokat is (lásd Hétköznapok címszó alatt), és indítunk dúlaképzőt is.

A volt Napvilág Születésház munkatársai tartják az információs hét napjait:
szülész-nőgyógyász szakorvos, bába, gyermekorvos, általános orvos, pszichológusok, facilitátorok, mozgáskultúra-oktatók, perinatális tanácsadók, asszonytársi segítők (azaz doulák, a magyar elfogadott helyesírás szerint dúlák), hordozókendős oktatók és szoptatási tanácsadók.

Az információs hetet információs est előzi meg az információs hét előtti péntekeken délután 5 órai kezdettel.

Az információs héten való részvétel előfeltétele az ingyenes információs est meghallgatása.

Az információs estek és az információs hét helyszíne 

Budapest, I. kerület, Hunyadi J. út 9., 13-as kapucsöngő, mínusz 1. szint.
Az információs est kezdete:
ezen oldal legörgetésénél található táblázatban szereplő napokon délután 5 h-tól kb. 7-ig.
 
Megközelítés: 
A Clark Ádám tértől 230 méterre van a ház, például a 105-ös és a 16-os autóbusz jár erre. Hétvégén a ház előtt lehet ingyenesen parkolni, egyébként ingyenes parkolás legközelebb csak a rakparton lehetséges.
A házon belül:
Mínusz 1-es szint. A lépcsőházban tehát először pár lépcsőt föl, aztán amikor választani lehet, hogy le vagy föl, akkor egy szintet lefele, ott pedig az ajtón át egy folyosóra be, ott a folyosó végéig kell menni.
Kérjük, hogy mindig a meghirdetett időpont előtt leghamarabb 15 perccel érkezzen mindenki, és lehetőleg ne késsen senki –  egyrészt a ház, másrészt a csoport zavartalansága miatt igen fontos lenne ezt betartani. Köszönjük! 

E-mail: szabadon@szules.hu

Telefonszám: +36 20 9445909

Az információs hét programja szándékunk szerint hónapról hónapra ugyanaz, de időnként változtatásokra kényszerülünk. A változásokról is ezen az oldalon adunk hírt.

Az információs hét programja, időtartama:

Hétfő: 10-től kb. 19.30-ig: A gondoskodás bábai modellje – várandósgondozás, szülés, gyermekágyi szak egészségügyi szempontból – Geréb Ágnes  

csoportok_helyeKedd: 10-től kb. 13.00-ig:
Az újszülött – Velkei Éva (www.perinat.hu)

Kedd: 14-től max. 17-ig: 
A gyermekágyról – Velkei Éva 

Szerda: 10-től 13-ig:  
Szülés bábaszemmnel – Geréb Ágnes

Szerda 14 órától kb. 17 óráig: 
a szüléshez beszerzendő dolgok listája, szülésről szóló filmek vetítése, beszélgetés – Geréb Ágnes

Csütörtök: 10-től 13-ig:  Gyermekre várva, belső készülődés – Frigyes Júlia

Csütörtök 14-től 17-ig: A babahordozásról és a babahordozó-eszközökről – Ónodi Ági és/vagy Szabó Vera. HELYSZÍN: Hordozóház, Bp. VII. kerület, Erzsébet krt. 32. belső udvar. A 4-6-os Wesselényi utcai megállójától 1 perc, pont a Madách színházzal szemben. Fizetős parkolási lehetőség van a körúton, vagy a környező utcákban.

Péntek: 10-től 13-ig: Szoptatás – La Leche Liga, Sződy Judit  Lotti szoptat

Pénteken 14-től 19-ig és szombaton 10-től 17-ig: összefüggő csoportfoglalkozás Várótermi beszélgetés címmel – Geréb Ágnes
A Várótermi beszélgetésekre csak azok jelentkezését várjuk, akiknek a várandóssága már a 34. hetet elérte illetve meghaladta. A pár bármely tagja jöhet egyedül is, és lehet együtt is jönni. Gyerekeket ebben a csoportban nem fogadunk.

Az információs estek és hetek időpontjai: egyéni jelentkezésektől függően (szabadon@szules.hu) 

                   
Információs est                  
Hétfő                  
Kedd                  
Szerda                  
Csütörtök                  
Péntek                
 
Szombat