Információs hét

Szülésre való fölkészítés – a szülésről és a gyermekágyas napokról

Havi rendszerességgel információs hetet tartunk, szülésföldolgozó csoportokat, nagymamacsoportot és más csoportokat is (lásd Hétköznapok címszó alatt), és indítunk doula-képzőt is.

A volt Napvilág Születésház munkatársai tartják az információs hét napjait:
szülész-nőgyógyász szakorvos, bába, gyermekorvos, általános orvos, pszichológusok, facilitátorok, mozgáskultúra-oktatók, perinatális tanácsadók, asszonytársi segítők (azaz doulák, a magyar elfogadott helyesírás szerint dúlák), hordozókendős oktatók és szoptatási tanácsadók.

Az információs hetet információs est előzi meg az információs hét előtti péntekeken délután 5 órai kezdettel.

Az információs héten való részvétel előfeltétele az ingyenes információs est meghallgatása.

Az információs estek és az információs hét helyszíne 

Budapest, I. kerület, Hunyadi J. út 9., 13-as kapucsöngő, mínusz 1. szint.
Az információs est kezdete:
ezen oldal legörgetésénél található táblázatban szereplő napokon délután 5 h-tól kb. 7-ig.
 
Megközelítés: 
A Clark Ádám tértől 230 méterre van a ház, például a 105-ös és a 16-os autóbusz jár erre. Hétvégén a ház előtt lehet ingyenesen parkolni, egyébként ingyenes parkolás legközelebb csak a rakparton lehetséges.
A házon belül:
Mínusz 1-es szint. A lépcsőházban tehát először pár lépcsőt föl, aztán amikor választani lehet, hogy le vagy föl, akkor egy szintet lefele, ott pedig az ajtón át egy folyosóra be, ott a folyosó végéig kell menni.
Kérjük, hogy mindig a meghirdetett időpont előtt leghamarabb 15 perccel érkezzen mindenki, és lehetőleg ne késsen senki –  egyrészt a ház, másrészt a csoport zavartalansága miatt igen fontos lenne ezt betartani. Köszönjük!
Mindenkitől elnézést kérünk, akinek a Húsvét vagy a Peszach ünnepe miatt alkalmatlan a 2017. április 14. és 17.! Amikor több mint fél éve az időpontokat egyeztettük, akkor sajnos mindannyiunk figyelmét elkerülte, hogy ebben az évben az ünnepek ezekre a napokra illetve erre a hétre esnek. Hogy még több kellemetlenséget ne okozzunk, tartjuk magunkat a kiíráshoz és megtartjuk mind az április 14-i információs estet, mind az április 17-i szakmai napot és a többit is. 

E-mail: szabadon@szules.hu

Telefonszám: +36 20 9445909

Az információs hét programja szándékunk szerint hónapról hónapra ugyanaz, de időnként változtatásokra kényszerülünk. A változásokról is ezen az oldalon adunk hírt.

Az információs hét programja, időtartama:

Hétfő: 10-től kb. 19.30-ig: A gondoskodás bábai modellje – várandósgondozás, szülés, gyermekágyi szak egészségügyi szempontból – Geréb Ágnes  

 

csoportok_helyeKedd: 10-től kb. 13.00-ig: Az újszülött – Velkei Éva (www.perinat.hu)

Kedd 14-től max. 17-ig: A gyermekágyról – Velkei Éva

Szerda: 10-től 13-ig: Szülés bábaszemmnel – Geréb Ágnes

Szerda 14 órától kb. 17 óráig: a szüléshez beszerzendő dolgok listája, szülésről szóló filmek vetítése, ezek kapcsán beszélgetés – Geréb Ágnes

 

Csütörtök: 10-től 13-ig:  Gyermekre várva, belső készülődés – Frigyes Júlia

Csütörtök 14-től 17-ig: A babahordozásról és a babahordozó-eszközökről – Ónodi Ági és/vagy Szabó Vera. HELYSZÍN: Hordozóház, Bp. VII. kerület, Erzsébet krt. 32. belső udvar. A 4-6-os Wesselényi utcai megállójától 1 perc, pont a Madách színházzal szemben. Fizetős parkolási lehetőség van a körúton, vagy a környező utcákban.

Péntek: 10-től 13-ig: Szoptatás – La Leche Liga, Sződy Judit  Lotti szoptat

Pénteken 14-től 19-ig és szombaton 10-től 17-ig: összefüggő csoportfoglalkozás Várótermi beszélgetés címmel – Geréb Ágnes Figyelem! 2017. június 2-án csak a délelőttöt tartjuk meg, a 2017. június 2-3-i Várótermi beszélgetés elmarad!
A Várótermi beszélgetésekre csak azok jelentkezését várjuk, akiknek a várandóssága már a 34. hetet elérte illetve meghaladta. A pár bármely tagja jöhet egyedül is, és lehet együtt is jönni. Gyerekeket ebben a csoportban nem fogadunk.

Az információs estek és hetek időpontjai:

              2017. április 2017.
május
2017. július
Információs est             14.  26.  7.
Hétfő             17.  29.  10.
Kedd             18.  30.  11.
Szerda             19.  31.  12.
Csütörtök             20.  június 1.  13.
Péntek             21.  2. a délelőttöt
megtartjuk, a délután elmarad
 14.
Szombat             22.  3. elmarad  15.