Testvérek

„Egymásnak létrafokai lehettünk volna, én jó testvérem, aki voltál…” (Sütő András: Káin és Ábel)

Test. Vér. Testvér. Örömteli bizonyosság, intenzív érzelmek, olykor sorscsapásnak tűnő valóság, olykor betöltetlen hiány, élethosszig tartó kapcsolat, hisz túlér a szülőkkel megélhető időn is. Sokféleképpen meghatározó élmény. Vajon miért oly ellentmondásos? Hogyan befolyásolják ezek a gyerekkori kapcsolatok vagy hiányok az életünket?

 

 

Miért, hogy egyesek oly jól összeférnek, mások meg elkeseredett harcban állnak egymással, s miért olyan nehéz olyan szülőként átélni ezt a viszályt? Olyan eltérő lehet a természetük… A szülőknek írt könyvek jó része azt sugallta sokáig, hogy mindez főként a szülőkön múlik. Mekkora és milyen ez a hatás valójában? A gyerekek közötti korkülönbség, a születési „sorszám”, az idősebb testvér életkora az új jövevény érkezése idején, a gyerekek neme, a család életútja, a szülők saját testvérkapcsolatai és a születések története mind hatóelemek. Önmagukban sem jók, sem rosszak. A népmesék bölcsessége, múltbeli szokások, kulturális értékrendek, s pszichológiai „okosságok” felidézésével is próbálunk majd közelebb kerülni a megértéshez és saját lehetőségeink jobb megismeréséhez. Újabb kérdések és sokféle válasz születhet majd, a résztvevők tapasztalatainak segítségével. Beszélgethetünk…

 

A csoport vezetője: Molnár Judit

A csoport ideje: a következő időpont kitűzéséhez várjuk az előzetes jelentkezéseket. Kellő számú érdeklődő esetén a csoport időpontját kiírjuk.

A csoport létszáma: minimum 10, maximum 20 fő. A csoport csak akkor indul, ha kellő számú jelentkező van.

Érkezés: 9.45 és 10.00 között

A csoport helyszínét és egyéb információkat a jelentkezőknek emailben megírjuk.

Részvételi díj: személyenként 10 000 Ft, pároknak 15 000 Ft, gyerekeknek ingyenes.

Jelentkezés: szabadon@szules.hu

A jelentkezés határideje: A meghirdetett időpont előtt 5 nappal

Az időpont függvényében megerősített jelentkezést 5 nappal a kiírt időpont előttig lehet lemondani. Ha ez után történik a lemondás vagy a lemondás nem történik meg, kérjük a részvételi díj felét megfizetni.