A légzés gyógyító ereje – egyéni légzésterápia

Posted by on dec 31, 2017 in Magunkról egymásnak | 0 comments

A levegő életünk alapja.

Lélegzetünket sokféleképpen használhatjuk arra, hogy égészségesebbek és boldogabbak legyünk, és az önismeretünket fejlesszük.

Testünk az a terület, ahol a lelki életünk zajlik és erre befolyást gyakorolhatunk.

A folyamatos (vivation) légzés egy olyan egyszerű módszer, amely segítségével tudatos énünk ‘belelát’ a sejtmemóriába. Testünk minden olyan történésre emlékszik, ami életünkre hatással volt. Regresszióval visszajutunk korábbi, kisgyermekkori, magzati vagy akár generációs problémákhoz, melyek tudattalanul befolyásolják párkapcsolatunkat, munkánkat, családi viszonyainkat.

A légzés folyamán fellépő, finom transzos állapot nemcsak az okok megtalálásában segít, hanem abban, hogy az eredeti sérülést egy olyan élménnyé tudjuk alakítani, ami immár nem veszteség és trauma, hanem egy olyan élménnyé válik, ami segít, hogy önmagunkhoz közelebb kerüljünk.

Amikor egy probléma megoldódik, mély ellazultság jelentkezik a testben, öröm akár eufória járhat át. Ez lassan elmúlik és megérik az idő egy újabb kérdésre. A folyamatot az életünket mélyen átható sorskérdésekre és egyszerű, mindennapos problémákra vagy betegségek lelki hátterének a felfedzésére is használhatjuk.

Megértjük a bennünk futó hibás programok eredetét és egy szélesebb perspektívából rálátva át tudjuk ezeket alakítani minket segítő tapasztalattá.

Jóga és légzés

Igen felszabadító lehet, amikor a rengeteg lelki munka során, után a testre fókuszálunk. A tudatos légzéssel egybekötött dinamikus jógagyakorlatok, testtartások, nyújtások oldják a blokkokat a testben és ezzel az érzelmi lerakódásokat is.

Az óra folyamán megdolgozzuk a hét energiaközpontot, amit a keleti rendszerben csakráknak hívnak. Ezek mindegyike egy-egy alap életterületet jelent.

Egyéni és kiscsoportos órákat tartok, ahol a figyelem személyreszabott és mindig a résztvevők igényei szerint alakulnak.

További információ: andreaweichinger.org