Michel Odent: Mit tesz az orvostudomány az emberiséggel?

Posted by on ápr 23, 2022 in Könyvek | 0 comments

 

Mit tesz az orvostudomány az emberiséggel? – Michel Odent szülészorvos Magyarországon

Szükségünk van-e bábákra? Mi a jövője az emberi szülőképességnek? Mi lesz, ha az élettani mechanizmusokat irányító természetes hormonokat lassanként gyógyszerekkel helyettesítjük?

Várható-e a homo sapiens evolúciója az újszülöttek születésének módjával kapcsolatban?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Michel Odent világhírű szülészorvos, kutató a „Mit tesz az orvostudomány az emberiséggel?” című, magyarul most megjelenő könyvében. Az idén 92 éves orvos a szülés-születés jövőjét járja körül széles körű, interdiszciplináris szemléletével. 

Szerinte eljött az idő, hogy belássuk, ha szeretnénk az emberiséget, a Földet fenntartani, akkor nemcsak a környezetszennyezésre kell fordítanunk a figyelmünket, hanem az emberi fejlődés kritikus szakaszára, a születés körüli időszakra is, amely az elmúlt évezredek, de különösen az elmúlt évtizedek során radikálisan megváltozott.

Michel Odent a könyve végén válaszol a könyv elején föltett kérdésére: igen, az emberiségnek nagy szüksége van a bábákra. Azokra, akik megelőzték korukat, és mentik, ami menthető: megpróbálják újra fölfedezni a szülő nők alapvető szükségleteit. 

A könyv ára 3450 Ft

Hogyan és hol lehet rendelni:

szabadon@szules.hu e-mail-címen, vagy sms formájában a 20-944-5909-es telefonszámon. A megrendeléseket a Napvilág Születésház a lehető legrövidebb időn belül postázza, a postaköltséget fölszámolja.