Párhuzamos terápiák

Posted by on dec 11, 2017 in Magunkról egymásnak | 0 comments

Weichinger Andrea és Herner Dorka közös terápiás módszere

Mit nyújtunk:
1. egyéni terápia
Külön-külön dolgozunk a kliensekkel, miközben szupervízorként vagyunk egymás mellett. Tapasztaljuk, hogy akadnak megtorpanások mindkét terápiás módszernél, ahol nagyon jól jön, tehát a kliens számára is segítőleg hat, ha tudunk használni egy másik szempontot, egy másik síkot. Így a kettőnk tudásával több oldalról, hatékonyabban és gyorsabban segíthetjük mozdulni a klienseinket a vágyott érzések, a boldogabb élet felé.

2. csoportos terápia
Háromszor két napos, egymásra épülő tréning.
Tematika: szülők-születés, karrier-család, párkapcsolat-szexualitás.
Tervezett időpontok: január 13-14., febr. 3-4., március 3-4.
Bővebb információ: parhuzamosterapiak@gmail.com

Több síkból állunk. Egészségünk azt jelzi, hogy mind a négy – testi, lelki, gondolati és szellemi – területen egységben vagyunk, nincs ellentét a tetteink, érzelmeink és gondolataink között. Ha valahol nem működünk rendesen, nem biztos, hogy észrevesszük, mivel előfordul, hogy más területünkkel kompenzál a rendszerünk, hogy egységben maradjunk.

Van, aki örömmel mozog, más könnyebben beszél. Van, akinek könnyen nyílik a lelke, de a testét szégyen vagy félelem vagy fájdalom gátolja. Van, aki a mozdulataival egyszerűen kommunikál, a szavak szintjén gátoltabb. A testem beszélhet helyettem akár érthetőbben, tisztábban is, mint én magam a szavaimmal: a testtartásom, a betegségeim, a testem berögzött működései hordoznak és elárulnak rengeteget arról, hogy miben voltam és vagyok, melyeknek mozgatórugói lelkem bugyraiban gyökereznek. Ha előbukkan valami testi szinten, mélyebben át tudom huzalozni a működésem, ha a fölfedezett dolgokkal lelki síkon is foglalkozom. És előfordul olyan is, hogy lelki elakadásaim – sérelmeim, traumáim, gátjaim, engedélyeim, mintáim – mozdításában elakadok, viszont ha ilyenkor megtalálom, hol tárolja a testem őket, onnan is ki tudom lélegezni és mozogni, így mozdul a testi síkommal a lelkem is.

Amit mi ketten tudunk, külön-külön is nagyon hatékony, mélyremenő, átalakító energiával bíró technikák. Terápiáink egymástól függetlenül is visznek a boldogabb, lerakódásmentesebb, szabadabb élet felé. Amit viszont közösen csinálunk, arra nem igaz, hogy 1+1=2. A kettőnk módszere egyszerre, de nem egyidőben, tehát párhuzamosan alkalmazva hatványozódik. Ahhoz, hogy igazán hatékonyan tudjunk mozdulni a teljesebb, boldogabb élet felé, eredményesebb, izgalmasabb és gyorsabb, ha párhuzamosan foglalkozunk a testünkkel és a lelkünkkel.

Rólunk
Weichinger Andrea – légzés- és jógaterápiával foglalkozom, öt gyermekem van. A munkámról andreaweichinger.org honlapon és a Légzés jóga facebook oldalon lehet bővebben olvasni. Óráimat angol nyelven is tartom.

Herner Dorka – pszichológus és coach vagyok, szintén öt gyermek anyukája. Hogy pontosan hogyan dolgozom, arról bővebben itt.