Várandós hasak festése hennával

Posted by on dec 24, 2017 in Magunkról egymásnak | 0 comments

A HENNÁRÓL

A hennafestés évezredek óta kíséri a nőket életük nagy fordulópontjain. Védelmező és szerencsehozó szerepet tulajdonítanak neki, előkerül ünnepeken, esküvőkön és babaváráskor.

A henna egy virágos cserje, amely India, a Közel-Kelet és Afrika szubtrópusi területein terem.
A benne lévő lawsone nevű hatóanyag savas közeg hatására vörösesbarnára színezi a bőrt, illetve minden protein tartalmú anyagot (hajat, fát, gyapjút stb.) A hennából citromlé, cukor és illóolajak hozzáadásával kevernek festéket. A festés után a henna két nap alatt barnára érik, és 10-14 napig díszíti a bőrt. 

HENNA ÁLDÁS

Az elmúlt századokban a hölgyek kezét és lábát díszítették hennával, mára azonban hagyománnyá vált, és sokkal inkább elterjedt a kismamák pocakjának hennázása. A babavárás különleges örömét teheti egy picit még varázslatosabbá a henna, nem csak a szép minták miatt, hanem azért is, mert a festés maga
is gyakran hoz egy kis megállást, magunkkal törődést, kényeztetést az izgalmas, várakozással teli és valljuk be időnként stresszes készülődés közben. 

A hennapépet magam keverem hennaporból, cukorból, citromléből vagy vízből és levendula illóolajból (amely más illóolajjal helyettesíthető).

MAGAMRÓL

Nisanta vagyok, 6 évvel ezelőtt a hennafestést relaxációs technikaként és hobbyként tanultam, de végül mesterségemmé vált. Számomra nem csak kreativitásom megélésének eszköze, hanem különleges találkozások, a nők közötti együttlét médiuma is. Megadja nekem a lehetőséget, hogy  két kisgyermekem mellett magam osszam be időmet. Az ő születésükre a Napvilág Születésházzal készültem. Somogyban lakom, de Budapesten gyakran megfordulok, így a pocakfestésre ezeken a helyeken, vagy a kettő között útba eső településeken van lehetőség.

Elérhetőségem: thehennagrove@gmail.com

Munkáimat Facebook loldalamon nézhetitek meg: The Henna Grove